Loopwerk - links

INFORMATIE en VERWIJZINGEN

Op deze bladzijde vind je allerlei informatie en links rondom algemene gezondheid, bewegen, sporten, blessures, -behandelingen en overige contacten.

ALGEMENE GEZONDHEID, BEWEGEN en SPORTEN

In 1e instantie is het natuurlijk van belang dat je gezondheid enige vorm van bewegen en sporten toelaat. In deze zin is er altijd wel een vorm te vinden die bij je past en die verantwoord uit te voeren is. Misschien zoek je een sport waarbij je effectief kunt afvallen: gezond afvallen en sporten. Bewegen en sporten hoeft niet veel en hard of altijd verder en harder maar ook in bescheiden vorm goed voor het opbouwen en behouden van je basisconditie. Daarmee verbeter je al je gezondheid, jong of oud. Niet voor niets wordt er veel promotie gemaakt:30minutenbewegen. Ga je bewegen en sporten dan kan in het algemeen gezegd worden dat goede voorbereiding en goed materiaal veel ellende kan voorkomen. Je huidige conditie bepaald je juiste voorbereiding met aandacht voor de juiste belasting van je spieren, pezen en gewrichten. Goede materialen zijn zeer belangrijk om al die bewegingen en belasting te verwerken en op te vangen. Denk aan de grootte van je racket, juiste zadelhoogte of juiste schoenen. Maar zeker ook aan functionele (seizoens- of seksegebonden) kleding. Laat je, nadat je een keus voor een bepaalde sport hebt gemaakt goed informeren bij een sportspeciaalzaak. Misschien iets duurder maar wel adequater. Surf bv eens naar hardloopwinkels in de buurt; run2day, loperscompany of runandwalk. Ben je eenmaal aan het bewegen of sporten en ga je fanatieker aan de slag dan wordt het ook belangrijk je voeding erop af te stemmen. Kijk eens op voedingscentrum.

VEEL VOORKOMENDE BLESSURES

Elke sport kent eigen sportspecifieke blessures. Een zeer heldere site is voorkomblessures. Uiteraard is veel informatie ook via internet beschikbaar maar niet altijd worden jouw klachten precies beschreven. Raadpleeg dan eens een sportmasseur, sportmassage Den Bosch of een fysiotherapeut, fysiotherapie Den Bosch. Voor blijvende, onduidelijke of chronisch terugkerende blessures is het raadzaam een sport medisch centrum op te zoeken: smcJBZ.

INFORMATIEVE en LEUKE SITES

Ben je uitgesport of wil je je verder verdiepen dan is er enorm veel informatie te vinden.

Hardlopen.nl; veel informatie over loopgroepen en looproutes.

Running routes.nl; looproutes door heel Nederland en buitenland.

Sportverzorgingngs.nl; beroepsvereniging sportmasseurs en informatie over sporten, sportverzorging, blessures en behandelingen.

Sportzorg.nl; allerlei vragenlijsten rondom je gezondheid en eventuele ziekten.

Clubzorg.nl; informatie over sporten en blessures in samenwerking met sportmedischcentrum.

Atletiekunie.nl; informatie over atletiek.

Leren hardlopen.nl; een leuke collega die vooral (verder)gevorderde lopers traint.

© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl